Wachichi
Bron van het universum

Banner test 2

Nisa Dreaming Star Nations

Nisa bij altaarNisa is een volkomen toegewijde aan de zweethut. Ze begeleidt de ceremonie sinds 1998.

De ceremonies met Nisa kenmerken zich door het zakken in zijn, en door de combinatie van klank en trance. Trommel, ratel, en vooral ook stemgeluiden worden gebruikt om energiekanalen te openen en door te laten stromen. In de hut wordt weinig gepraat, waardoor je in het ervaren af kunt dalen en de ‘mind’ naar de achtergrond mag raken of zelfs helemaal stilvallen. Wat dan naar voren komt is spirit. Want dat is wat je werkelijk bent.

      “De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen. Hier is ruimte voor waar het ècht om gaat, en voor al die dimensies van je wezen die anders veronachtzaamd blijven. Voor de totaliteit daarvan.
      Ik ben elke keer weer geraakt door de lichtjes in de ogen en het gevoel van broederschap en zusterschap wanneer je samen in de hut hebt gezeten.”

Haar opleiding voor de zweethut kreeg ze via Sean Casey en Frans Scheerder, die de ceremonie doorgaven zoals zij die weer van Sun Bear hadden geleerd, een Chippewa medicijnman die veel in Europa heeft rondgereisd.
Vervolgens leerde ze aspecten van de Susquehannock traditie via Dancing Thunder, traditioneel medicijnman en chief van de Susquehannock Tribe of Florida.

Nisa is geadopteerd lid van de Susquehannock Tribe, en volgt in de zweethut ook het Susquehannock medicijnwiel, met de stamtotems Hert (Noorden), Adelaar (Oosten), Rennende Wolf (Zuiden), en Zwarte Beer (Westen).

In iedere ceremonie planten we de zaden voor een wereld in verbinding, zoals het oorspronkelijk ook was. Voor vrijheid, en voor een wilde schoonheid.

 

Voor info en/of opgave: E-mail info@zweethut.nl

Copyright © 2008 zweethut. All rights reserved